In de tweede ronde werd in maar liefst vijf van de twaalf partijen de Siciliaanse opening gespeeld: een opening die bekend staat om ingewikkelde stellingen te bereiken. In een hoop andere partijen bleef de koning in het midden, wat voor een hoop beslissende aanvallen op een onveilige koning zorgde.
Aan het eerste bord won Roger Labruyere wederom een sterke partij tegen Rhys Arnold. Rhys kreeg een rustige stelling op het bord vanuit de opening, maar in het middenspel wist Roger een paar pionnen te winnen op de damevleugel. Hierop probeerde Rhys een alles of niets aanval op de koningsvleugel ten koste van nog meer materiaal, maar deze werd vakkundig afgewend door Roger.
Vanuit de Spaanse opening kreeg Arthur de Winter een stelling met lopers van ongelijke kleur tegen Thiemen Dekker. Arthurs loper bestreek veel velden op c4, terwijl Thiemens loper op c5 op graniet beet. Uiteindelijk won Arthur een dame voor een toren en een loper. Arthur kon met zijn dame ook nog veel pionnen slaan, dus gaf Thiemen op in het eindspel.
Op bord 3 was er een scherpe partij tussen Joshua Ekker en Dana Verheij. Vanuit het Siciliaans was er weer een stelling met tegengestelde rokades ontstaan. Joshua’s koning stond op de damevleugel en Dana’s koning stond op de koningsvleugel. Joshua slaagde erin om een paard op c6 te zetten, wat het Dana erg moeilijk maakte om verder aan te vallen op de damevleugel. Dana offerde wat materiaal om verder aan te vallen, maar Joshua sloeg deze aanval af. Aan het eind van de dag besliste het extra materiaal de partij in Joshua’s voordeel.
In de partij tussen Prayan Sai Kumar en Alan Bakija begon Alan erg aanvallend. Alan bracht zijn pionnen op de koningsvleugel naar voren en bracht zijn eigen koning veilig naar de damevleugel. Hierop kon Prayan Sai geen veilige plek vinden voor zijn koning, dus bleef de koning in het midden. Uiteindelijk kon Alan binnenvallen met zijn dame door gebruik te maken vanwege de onveilige koning in het midden en de partij eindigde in mat.
Op bord 5 won Prajit Sai Kumar van Ivan Ponomarev in een sterke positionele partij. In de opening zorgde Prajit Sai ervoor dat Ivan een zwakte in zijn pionnenstructuur had. Prajit Sai begreep goed hoe hij hier gebruik van moest maken en ruilde een hoop stukken. In het toreneindspel kon Prajit Sai gebruik maken van Ivans verzwakte pionnen. Uiteindelijk werden deze zwaktes fataal en moest Ivan opgeven.
Na gisteren remise gespeeld te hebben, won Kobe Smeets vandaag een sterke partij in het Siciliaans van David Madularea. Kobe rokeerde lang en zette David onder druk in het centrum. Davids koning bleef ongerokeerd, wat hem in het middenspel een pion kostte. Hierna wist Kobe ook nog twee vrijpionnen te creëren. In het lopereindspel speelden deze vrijpionnen een beslissende rol, waardoor Kobe won.
In de partij tussen Rens Blom en Sascha Kurt kwam een andere scherpe opening op het bord: het koningsindisch. Rens viel aan op de damevleugel, terwijl Sascha aanviel op de koningsvleugel. Na een dameruil wist Sascha met zijn toren binnen te komen op de zevende rij. Sascha kon hierdoor een vrijpion maken en maakte het af in het eindspel.
Op bord 8 leek Philippe Krylov lange tijd met zijn lopers alles onder controle te hebben tegen Akshaj Katpatal. Uiteindelijk vond Akshaj een sterke manier om een tegenaanval te creëren:

Akshaj Katpatal wint van Philippe Krylov.
Ook in de partij tussen Lancelot Kien en Steven Ramdien kwam het Siciliaans met tegengestelde rokades op het bord. Lancelot had vroeg een combinatie over het hoofd gezien, waardoor Steven eerst een pion voor kwam te staan en later ook nog een stuk. Met weinig tijd op de klok kon Steven niet de manier vinden om geforceerd mat te geven en verloor hij ook nog wat pionnen. Stevens koning stond kwam ook nog op de tocht te staan, dus besloot hij om eeuwig schaak te geven en eindigde de partij in remise.
Op bord 10 kwam Samuel Lopes erg goed uit de startblokken tegen Abisan Pancharajah. Na twintig zetten stond Samuel twee pionnen voor. De partij keerde toen Samuel een aftrekschaak over het hoofd zag waardoor hij zijn dame in moest leveren. Omdat Samuel inmiddels erg veel materiaal had verzameld, had hij hiervoor voldoende compensatie. Rond de veertigste zet kwam Abisan gewonnen te staan:
In het Siciliaans speelde Achyuth Aravindhan met wit erg aanvallend tegen Fedor Sazonov. Achyuth offerde een pion om verder aan te vallen, maar vanwege een dameruil leek deze aanval niet door te slaan. Na deze ruil overzag Fedor een dreiging, waardoor Achyuth een paar pionnen won. Deze extra pion wist Achyuth in het toreneindspel uiteindelijk om te zetten in winst.
Aan het laatste bord won Oscar Zecha overtuigend van Hidde Lankheet. Hidde had zijn koning in het midden gelaten, dus opende Oscar in het centrum. De koning in het midden is een makkelijk aanvalsdoel, dus won Oscar met een aantal gerichte combinaties de partij.
Daarmee zijn er na de tweede ronde slechts vijf spelers op een 100% score. Morgenochtend om 9 uur begint de dubbele ronde.