Sam Klein Tuente scoorde zijn tweede overwinning op rij en ditmaal was Liam Rooijakkers het slachtoffer. Sam vond een mooie dubbele aanval en toonde vervolgens geen genade.
Op het laagste bord speelde Jesse Frederiks een nagenoeg perfecte partij, zijn tegenstander Aäron Zootjes kreeg het zwaar te verduren. Een miniatuur van 17 zetten!
Het derde(!) miniatuurtje van de dag kwam van de hand van Cas Roorda. Hij kreeg al snel in de opening positioneel voordeel omdat Oscar Verwer Lxf6 toeliet. Cas gaf zijn voordeel niet meer weg en incasseerde zijn tweede punt van de dag!
Jonathan Vijver had een goede kans om een vol punt te pakken tegen Himar Ambrona Navarro. Beide heren misten echter een gemene vork waardoor Himar in de partij bleef. Even later wist Himar in een gelijkwaardig toreneindspel zoveel kansen te creëren dat Jonathan de juiste route tot remise niet meer kon vinden.
Een bord verderop wist Rawi Wortman met een mooie truc een pion te winnen, die zijn tegenstander Gustav ten Kate niet terugpakte. Rawi gaf zijn pion niet meer terug en won overtuigend.
Wouter Terlouw kreeg een kwaliteitsoffer van Ethan Chua om de oren. Wouter offerde later een stuk terug zodat er een eindspel met toren en extra pion tegen loper en paard overbleef. Het paard van Ethan stond echter gevangen op a8 en had een erg lastige stelling om te keepen. Wouter probeerde het een tijd lang en kon de witte pionnen uiteindelijk één voor één oprapen, wat hem een gewonnen stelling opleverde.
Storm Fallaux kreeg een prettige stelling tegen Gachatur Kazarjan op het bord. Hoewel Storm de druk opvoerde bleef Gachatur geduldig alles verdedigen en toen Storm geen doorbraak kon forceren besloten beide spelers het punt te delen.

Akshaj mocht blij zijn met remise
Foto: Ilja Kalle
Ook Achyuth Aravindhan kreeg wat kansjes in het middenspel. Akshaj Katpatal maakte het zijn tegenstander echter niet makkelijk en in het zicht van een dame-eindspelhaven kwamen de heren remise overeen.
Driemaal is scheepsrecht, ook Joel Groenewoud had namelijk een prima positie tegen David Madularea. Waar Joel rustig doorging met aanvallen had hij misschien iets pikanter moeten aanpakken. Joel activeerde zijn dame diep in het territorium van David en na zettenherhaling werd de vrede getekend.
Oscar Zecha legde de beruchte Berlijnse muur op het bord. Zijn tegenstander William Roolvink verdiende het loperpaar en wist de hele partij door een klein plusje te houden. Ook toen hij flink achter stond in tijd trapte William niet in de trucjes die Oscar hem voorschotelde. Al voordat het eindspel met gelijke lopers en dames werd uitgespeeld werd remise overeengekomen.

Oscar aan het werk
Foto: Ilja Kalle
De ratingfavorieten van de C-categorie, Mees van den Batenburg en Chenwu Zhu, mochten het onderling uitvechten. Chenwu won een pion en leek een veelbelovend eindspel te gaan krijgen, maar Mees kreeg veel tegenspel en met onderpromotie tot een paard en een klein slippertje van Chenwu wist hij het eindspel te keepen tot paard met pion tegen paard. Dit was genoeg voor een remise waar Mees 62 zetten voor heeft moeten vechten!
Dan waren er, ook vandaag weer, een aantal remises waarin geen van beide partijen echte winstkansen heeft gehad. Op het topbord smeten Sascha Kurt en Rhys Arnold de Sveshnikov-theorie eruit en zo’n 5 zetten later kwamen ze in het middenspel remise overeen. Luka Wink en Phillipe Krylov speelden een lange, geforceerde variant in de Caro-Kann en na 23 zetten tekenden ze de vrede. Ook Freek Thijssen en Samuel Lopes kregen de stelling niet uit balans en dit betekende voor beide spelers hun vijfde(!) remise. Ghilon Etienne won vrij snel een pion in zijn partij tegen Evan de Wit. Ghilon kreeg een aantal kansen op duidelijk voordeel, maar toen de rook was opgetrokken vonden beide spelers het welletjes en werd het remiseaanbod van Ghilon geaccepteerd.